DRAGONSÅS

En krämig och god sås med dragon och grädde som är god till stekt kyckling, kotlett, fläskfilé eller fisk.

•   50 gram smör
•   2 msk vetemjöl
•   1 dl mjölk
•   2 dl grädde
•   1 dl crème fraiche (eller mer grädde)
•   2 msk citronsaft
•   ½ dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
•   ½ dl hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
•   Salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet.
Tillsätt mjölken under vispning och sedan grädden.
Koka under omrörning då och då i 5 minuter.
Hacka under tiden dragon samt persilja.
Tillsätt crème fraiche, citronjuice, hackad dragon och persilja och koka ihop under omrörning. Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
Smaka av med några krm salt och vitpeppar.
Mixa ev. dragonsåsen med en stavmixer innan servering.!

Källa »