GRÖNSAKSBULGUR

Bulgur härstammar från Mellanöstern och är en matvara som består av hela vetekärnor som ångkokats, torkats och sedan krossats. Som tillbehör kan bulgur ofta ersätta ris Här är är den blandad med frästa grönsaker

 •   1 gul lök
 •   1/2 röd paprika
 •   1/2 grön paprika
 •   1/2 zucchini
 •   1/2 aubergine
 •   4 färska champinjoner
 •   2 msk tomatpuré
 •   8 dl grönsaksbuljong
 •   4 dl bulgur
 •   2 msk olivolja

Skala och finhacka löken. Skär paprikan, zucchinin, auberginen och champinjonerna i fina tärningar och fräs dem tillsammans med löken i en stekpanna i lite olivolja utan att de bränns vid. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med lite försiktigt på slutet.

Koka upp vatten med lite salt eller ännu hellre grönsaksbuljong och häll ned bulguren. Koka på svag värme under lock i cirka 10 min. När bulguren är klar rör du ned den frästa grönsaks- och champinjonblandningen samt olivoljan.