ENBÄRSMARINERAD ÄLGBIFF

Receptet är egentligen för älgbiff men funkar finfint med vanlig biff.

 •  4 skivor utskuren biff (älg, ren eller nötkött)
 •  2 msk margarin
 •  Salt
 •  Vitpeppar
 •  ½ dl vatten eller buljong

Marinad:
 •  3 dl tomatjuice
 •  ½ msk vinäger
 •  12-16 enbär
 •  8-10 vitpepparkorn
 •  ½ krm timjan
 •  1 lagerblad

Stöt kryddorna till marinaden och blanda den.
Marinera biffarna 1½-2 timmar (kallt 6 timmar i annat recept).
Ta upp köttet och låt det rinna av.
Sila marinaden.

Platta ut biffarna genom att bulta dem med knuten hand. Stek biffarna i brynt margarin 1½-2 min på varje sida.
Krydda med salt och nymald vitpeppar
Vispa ur pannan med vatten eller buljong och låt koka ihop tillsammans med den silade marinaden.
Smaka av.
Låt skyn koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av skyn och värm upp biffarna i dem. Strö över persilja.

Servera direkt ur stekpannan med bakad potatis.

Källa »


Fler recept med älg/ren:
Kalops »
Porterstek på älg »
Rostbiff »
Grillat:
Grillspett älg och ren »
Kolgrillad Älgentrecôte med timjansmör »
Helgrillad Älgentrecôte »