BaACON EXPLOSION

 •   500 g fläskfärs
 •   1,5 msk paprikapulver
 •   1,5 klyfta pressad vitlök eller 1,5 tsk vitlökspulver
 •   1,5 tsk salt
 •   1 tsk svartpeppar
 •   1 tsk fänkålsfrön
 •   1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
 •   1 tsk oregano
 •   1 tsk basilika
 •   3 msk vitt vin
 •   1 pkt bacon

Blanda kryddorna och riv ner vitlöken och vinet med färsen och låt färsen sedan vila i två timmar i kylen för att låta alla smaker blandas.
Strimla och knaperstek 1 paket bacon (eller annan skinka) och låt svalna

 •   150 g Fetaost, Cheddar eller annan ost
 •   1/2 grön paprika
 •   1/2 röd paprika
 •   2pkt bacon

Riv osten eller smula ner den i en bunke. Jag använder fetaost och cheddarost.
Gör en baconväv på ca 30×30 cm
Rubba baconväven med din favoritrub.
Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan.
(Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie/bakpapper.)
Rubba igen.

Hacka paprikan och strö ut den på färsen
Strö ut den knaperstekta basconen/skinkan på färsen
Bred ut ostblandningen på färsen
Ta sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.
Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt färsrullen. Rulla in i plastfilm och låt stå i kylen i ca 1tim och dra till sig.

Förbered grillen för indirekt grillning ca 100-120 grader genom att bygga en snake med 33+(7för tändning) briketter som räcker i x timmar. Lägg på rökspån för ca 1 tim (hickory eller äpple, eller båda tillsammans)

Ta ut rullen och ta bort plastfilmen. Sätt in termometern i mitten. Lägg köttet på grillen.
Grilla indiekt på låg värme (ca 100-120 grader) tills den når en innertemperatur på 65 grader (andra säger 75 grader). Detta tar ca 2-3 h.

Pensla på lite glaze i slutet.
När det har blivit en bra karamelliserad yta så låt rullen vila i 10-15 min innan du skär upp den.

Skär upp rullen och servera den med Bearnaisesås och örtrostad potatis, grillade grönsaker.

 


Fler recept med färser:
Snabba gulaschen »
Storbiff Tandori »
Tacopaj »
Tortilla med köttfärs »
Wallenbergare »
Grillat:
Adanaspett »
Kebabspett »