HELGRILLAD ÄLGENTRECÔTE (RENENTRECÔTE)


•   800 g Älgentrecôte eller 800 g Renentrecôte
•   2 dl olivolja
•   1 kruka färsk timjan
•   1 kruka färsk rosmarin
•   3 st vitlöksklyftor
•   Soya
•   Flingsalt
•   Peppar

Hacka vitlöksklyftorna och örterna och lägg dom i en skål tillsammans med soya och olivoljan. Peppra och salta marinaden. Lägg sedan hela köttbitarna i en påse tillsammans med marinaden i minst 4 timmar i kylen, gärna längre.
Ta fram köttet i god tid så det inte är så kallt innan du ska grilla det. När du har glöd grilla köttet så den får en "grillyta" lägg sedan köttet i folie och grilla köttet tills den är 63 grader i mitten. Låt köttet vila minst 15 minuter. Skär upp köttet och krydda skivorna.

Servera med exempelvis råstekt potatis eller pommes frites samt en god sallad.

Källa »
Fler recept med älg/ren:
Enbärsmarinerad biff »
Kalops »
Porterstek på älg »
Rostbiff »
Viltgryta »
Grillat:
Grillspett älg och ren »
Kolgrillad Älgentrecôte med timjansmör »