Min receptsamling
Indisk kyckling med tandori och curry
Tandoori är en indisk kryddblandning som luktar otroligt gott och ger en väldigt god smak på kycklingen
Här är en kycklinggryta med härlig smak.
Det här behöver du till 4 portioner:
• 1-1,2 kilo kycklingfilé
• 400 ml coconut milk
• 2 msk tandoori masala
• 3 vitlöksklyftor
• 3 msk tomatpuré
• 1 hönsbuljong
• 1 msk tamarisoja
• ½ tsk gurkmeja
• 1 tsk curry
• 1/2 tsk malen ingefära
färsk koriander
kokosfett att steka
Putsa kycklingfiléerna och skär i mindre bitar (4-6 bitar per filé)
Smält kokosfett i en stekpanna och bryn bitarna ett par minuter i omgångar
Flytta över bitarna till en gryta (kastrull) och lägg ner den finhackade vitlöken, tomatpurén och kryddorna och rör runt.
Häll i kokosmjölken och buljongen. Koka upp och smaka av med tamarisojan.

Låt allt puttra ihop i 5 minuter. Längre tid ger mörare kyckling och tjockare sås
Servera med ris och valfria grönsaker och strö lite hackad, färsk koriander ovanpå