![](../../images/mat/fisk/lax_2.jpg)
Ugnsbakad lax i sås på tre sättHärligt recept på lax i ugn som går att variera enkelt med hjälp av olika kryddningar. Välj mellan dragon, dijon & örter och sweet chili & ingefära.
Till två portioner behöver du:
• 2 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
• 1 dl crème fraiche (34%)
• 1/2 tsk salt
• 1/2 krm malen vitpeppar
• skal och saft av 1/4 citron
Smaksättning 1:
• 1 1/2 msk sweet chilisås
• 0.5 tsk Ingefära, malen
Smaksättning 2:
• 1 tsk dragon
Smaksättning 3:
• 0.5 msk dijonsenap
• 1 0.5 msk hackad gräslök
• 0.5 tsk Salvia
• 2 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
• 1 dl crème fraiche (34%)
• 1/2 tsk salt
• 1/2 krm malen vitpeppar
• skal och saft av 1/4 citron
Smaksättning 1:
• 1 1/2 msk sweet chilisås
• 0.5 tsk Ingefära, malen
Smaksättning 2:
• 1 tsk dragon
Smaksättning 3:
• 0.5 msk dijonsenap
• 1 0.5 msk hackad gräslök
• 0.5 tsk Salvia
![](../../images/mat/fisk/lax_3.jpg)
Sätt ugnen på 175 °C.
Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och juice plus ingridienserna på din valda smaksättning.
Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och juice plus ingridienserna på din valda smaksättning.
![](../../images/mat/fisk/lax_4.jpg)
Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
![](../../images/mat/fisk/lax_5.jpg)
Bred blandningen över laxbitarna.
![](../../images/mat/fisk/lax_6.jpg)
Baka laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Om du använder termometer så tar du ut laxen vid 53-56 °C
Om du använder termometer så tar du ut laxen vid 53-56 °C