Ugnsbakad lax i sås på tre sättHärligt recept på lax i ugn som går att variera enkelt med hjälp av olika kryddningar. Välj mellan dragon, dijon & örter och sweet chili & ingefära.
Till två portioner behöver du:
• 2 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
• 1 dl crème fraiche (34%)
• 1/2 tsk salt
• 1/2 krm malen vitpeppar
• skal och saft av 1/4 citron
Smaksättning 1:
• 1 1/2 msk sweet chilisås
• 0.5 tsk Ingefära, malen
Smaksättning 2:
• 1 tsk dragon
Smaksättning 3:
• 0.5 msk dijonsenap
• 1 0.5 msk hackad gräslök
• 0.5 tsk Salvia
• 2 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
• 1 dl crème fraiche (34%)
• 1/2 tsk salt
• 1/2 krm malen vitpeppar
• skal och saft av 1/4 citron
Smaksättning 1:
• 1 1/2 msk sweet chilisås
• 0.5 tsk Ingefära, malen
Smaksättning 2:
• 1 tsk dragon
Smaksättning 3:
• 0.5 msk dijonsenap
• 1 0.5 msk hackad gräslök
• 0.5 tsk Salvia
Sätt ugnen på 175 °C.
Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och juice plus ingridienserna på din valda smaksättning.
Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och juice plus ingridienserna på din valda smaksättning.
Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
Bred blandningen över laxbitarna.
Baka laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Om du använder termometer så tar du ut laxen vid 53-56 °C
Om du använder termometer så tar du ut laxen vid 53-56 °C