Min receptsamling
Torskrygg (Parmesangratinerad)
Denna rätt går fort att göra 15-20min i ugnen.
Har du tid så rimma torskryggen i en halvtimme genom att strö 1 msk salt och ½ msk socker över fisken och låt stå en halvtimme, då blir fisken fastare och sältan jämnare. Torka sedan av salt, socker och vätska som dragit ur.
Till fyra portioner behöver du:

• 600 g torskrygg
• 75 g parmesanost
• 1 dl Creme Fraiche
• ½ dl Mjolk (eller grädde)
• 2 krm salt
• 3 krm svartpeppar
• 1 Vitloksklyfta
• 1 msk smor

Tillbehör:
• 700 g potatis
• 150 g sugarsnaps
• ½ purjolök
Värm ugnen till 175 grader.
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Lägg den tinade torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra lite försiktigt. (Salta inte om du redan rimmat)
Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke
Skala och pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om.
Täck fisken med ostblandningen.
Gratinera i ugn i ca 15-20 min.(eller till innertemperatur 56°C)
Under tiden sköljer du sugarsnapsen och purjolöken. Dela sugarsnapsen på längden. Strimla purjolöken på längden.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken i ca 2-3 min på medelvärme under omrörning.
Tillsätt sugarsnapsen strax före servering och låt de steka med i ca 1 min så att de blir varma.
Salta och peppra efter smak.
Servera den gratinerade torsken med pressad potatis och grönsaker.