Min receptsamling
Orientalisk lax i kokosmjölk
Snabblagad, lättlagad och perfekt vardagsrätt med god lax och smakrik sås på kokosmjölk och currypasta.
Till 4 portioner behöver du:
• 600 g Laxfilé
• 0,5 st Purjolök
• 1 tsk Chili (röd finhackad)
• 2 msk Olivolja att steka i
• 2 msk Röd Currypasta
• 2 st klyftor Vitlök
• 300 ml Kokosmjölk
• 1 dl Vatten
• 150 g Sockerärtor
• 1 krm Salt Fint
• 1 krm malen Svartpeppar
• 1 lime
• 1 st kruka Persilja
• 125 g Körsbärstomater
Dela laxen i bitar, ca 3 x 3 cm. Salta och peppra laxbitarna runt om.
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala vitlöksklyftan.
Hetta upp olja i en panna med hög kant. Fräs chili och currypasta på inte alltför hög värme i 2-3 minuter. Pressa ner vitlöksklyftan och rör om.
Tillsätt kokosmjölk och vatten och låt allt sjuda upp. Lägg ner laxkuberna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 5-7 min.
Vänd till sist ner ärtorna. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Garnera med fint rivet limeskal.

Servera grytan med t. ex. ris.
Servera den orientaliska laxen med riset och halverade körsbärstomater.