Min receptsamling
Stark indisk köttgryta
En smakrik och smal kötträtt som fyller ditt kök med asiatiska dofter.
• 800 g nötkött helst benfri högrev
• 2 gula lökar
• 2 vitlöksklyftor
• 4 cm färsk ingefära
• 2 msk smör eller margarin
• 3 tsk spiskummin
• 2 msk curry
• 1 msk salt
• ½ l vatten
• 3 tomater
• 1 dl yoghurt
• 1 knippe färsk koriander
Putsa köttet. Skär det i 2—3 cm stora tärningar.
Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala ingefäran och skär den i fina strimlor.
Smält matfettet i en panna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en gryta
Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i pannan i ca 5 min. Rör om under tiden. Tillsätt spiskummin och curry och fräs i ytterligare 1 min.
Vispa ur pannan med ½ liter vatten och flytta över till grytan med köttet låt puttra på svag värme i ca 45 min.
Under tiden:
Skålla tomaterna i hett vatten och ta bort skalet. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort "flugan".
Tillsätt tomaterna när grytan fått koka i 45 min och låt koka i ytterligare 45 min under lock eller tills köttet blivit mört.
Blanda i 1 dl yoghurt och garnera eventuellt efter smak med färsk koriander. Servera med ris och extra yoghurt.