Min receptsamling
Rödspättarullader
Rödspättan är en smarrig plattfisk. Den kallas också rödspotta eller spätta
Här lagas den som rulader med en chili- och crème fraichesås. Servera gärna med kokt ris och en grönsallad.
Till 4 portioner behöver du:
• 600 gram rödspättafilé(er)
• 2 dl mjölk
• 2 dl crème fraiche
• 2 msk chilisås
• 2 tsk dragon, torkad
• 0,5 st citron pressa ur saften
• 600 g riven ost
• 2 – 3 körsbärstomater
• Peppar
• Salt
Sätt ugnen på 150° C.
Salta och peppra spättafileérna, rulla ihop dem till rullar och lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop crème fraîche, chilisås, och mjölk.
Rör ordentligt så att allt blandar sig.
Tillsätt citronsaft, dragon, salt och peppar.

Fyll blandningen över rödspettarulladerna
Sätt in i ugnen ca 20 minuter.

Skölj och hacka tomaterna
Eter drygt halva tiden lägger du tomaterna och den rivna osten över fisken och sätter in i ugnen igen.

Avsluta med grill och maxvärme i ½-1 minut.
Servera med kokt potatis, pressad potatis, potatismos eller ris och en god sallad.

Källa »