Min receptsamling
Kyckling i ugnen allt i ett
Allt i ett kyckling i ugnen kan du servera direkt ur formen med en god kall sås. T.ex. en
cremé fraiche baserad dragon/currysås
MARINAD:
• 1 tsk rivet citronskal
• 2 msk pressad citron
• 2 msk olivolja
• 1 pressad vitlöksklyfta
• 1 tsk salt
• 0,5 tsk svartpeppar
• 1 msk kinesisk soja

KYCKLING OCH ROTFRUKT:
• 1 kg kycklingdelar eller hel kyckling styckad i bitar
• 300 gram fast potatis
• 300 gram rotselleri
• 300 gram kålrot
• 1 palsternacka
• 2 morötter
• 1 röd lök
• 2-3 vitlöksklyftor
• 1 citron
• Coctailtomater




Blanda kycklingmarinaden i en skål.
Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
Marinera ett par timmar. (Använd gärna en vacuumbox som på bilden för mera smak)

Sätt ugnen på 225˚C vanlig ugn.
Skala potatis, morot, rotselleri och palsternacka och skär dem i bitar.
Blanda olivolja, salt och lite vitpeppar i botten på en ugnsfast form och lägg i rotfrukterna.
Ställ in i ugnen i 20 minuter
Klyfta rödlöken och dela vitlöksklyftorna och halvera tomaterna
Tag ut formen och pensla resterande kycklingmarinad över kyckling och rotsaker. Lägg i citron tomater och lök. Rör om.

Fördela kycklingbitarna och tomathalvorna över rotfrukterna. Sätt i en termometer i kycklingen och ställ in formen i ugnen igen.
Stek kycklingpannan mitt i ugnen ca 30-40 minuter tills rotfrukterna är mjuk och kycklingen fått rätt temperatur. (72˚C)
Börjar någonting brännas kan du täcka över med lite folie.