Min receptsamling
Torskrygg i ugn med bacon och soltorkade tomater
Detta recept ger en utmärkt torsk
Genom att toppa torskryggen med bacon adderar man lite rökighet till det hela, något är en ljuvlig kombination. Fisken får på så vis mer karaktär. Servera med t.ex. krossad potatis
• 1/2 rödlök
• 1 pkt bacon
• 6 bitar soltorkade tomater
• 4 msk flytande smör
• 1 tsk sambal oelek
• 2 st sitlöksklyftor
• 4 st sorskryggsfiléer
• 2 msk klippt, färsk sersilja
• salt, peppar, timjan, oregano

Sätt ugnen på 200°
Koka potatis (som du sedan gör krossad potatis eller mos av)


Hacka löken och skär baconskivorna i remsor.
Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter.
Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon.
Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret.
Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja.
Salta och peppra ett varv och smula över örter.
Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 20 minuter.
Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
Om du skall göra krossad potatis så bör dessa ställas in i ugnen då du tar ut fisken för att ösa den