Min receptsamling
Bacon Explosion
Detta är ungefär som en fylld köttfärslimpa med en massa bacon. Det går enkelt att variera med olika fyllningar, En riktigt vinnare på grillen.
Till 4 portioner behöver du:
• 500 g fläskfärs (går lika bra med andra färser som ger mindre fett)
• 1 msk paprikapulver
• 1,5 vitlöksklyfta
• 1 tsk salt
• ½ tsk svartpeppar
• 1 tsk fänkålsfrön
• 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
• 1 tsk oregano
• 1 tsk basilika
• 3 msk vitt vin
3• pkt bacon
• 1 kruka färsk, hackad rosmarin, eller 3 msk torkad
• 1 tsk salt
• 2 krm svartpeppar

Till fyllning:
• 150 g Fetaost, Cheddar eller annan ost
• 1/2 grön paprika
• 1/2 röd paprika
Du kan naturligtvis kombinera en egen fyllning. Denna är mitt förslag
Lägg färsen i en skål. Häll på vinet, lägg i kryddorna och riv ner vitlöken. Blanda om och låt sedan färsen vila i två timmar i kylen för att alla smaker skall blandas.
Knaperstek 1 paket bacon (eller annan skinka). Jag steker bacon på bakplåtspapper i ugnen på 200 under 12-13 min

Hacka sedan baconen i bitar och låt svalna
Hacka sedan baconen i bitar och låt svalna
Hacka paprikahalvorna i små bitar
Blanda osten i en skål
Gör en baconväv på ca 30×30 cm (Här kan du se hur man gör)
Ruba baconväven med din favoritrub. (eller gör någon av mina)
Tag fram och platta ut färsblandingen på ett stort ark plastfolie eller bakplåtspapper och gör den i samma storlek som baconmattan.
Rubba
Strö ut paprikan på färsen.
Bred ut ostblandningen på färsen
Tag i kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt
Lägg rullen på baconväven och rulla runt färsrullen så att baconmattans ändar hamnar underst.
Rubba igen.
Rulla in ”korven” i plastfilm och låt stå i kylen i ca 1 tim och dra till sig.
Förbered under tiden grillen för indirekt grillning ca 100-120 grader genom att bygga en snake med briketter som räcker i 2 timmar. Lägg på rökspån för ca 1 tim (hickory eller äpple, eller båda tillsammans)

Bilden visar hur jag förbereder och tänder min Landman (33+7)
Ta ut rullen ur kylen och ta bort plastfilmen.
Lägg köttet på grillen.
Grilla indirekt på låg värme tills den når en innertemperatur på 65 grader (andra säger 75 grader). Detta tar ca 2-3 h.
Pensla på lite glaze i slutet.
När det har blivit en bra karamelliserad yta så rulla in den i folie och låt vila i 10-15 min innan du skär upp den.
Skär upp rullen och servera den med Bearnaisesås och örtrostad potatis, grillade grönsaker
Avslutande text som källa mm