Min receptsamling
Citron- och sesamgrillad lax
När man strör på salt innan så blir laxen lite fastare och lättare att grilla. Farinsockret gör att laxen blir fint glaserad.
Alla citrusfrukter har en naturlig sötma i sig som kommer fram vid upphettning. Resultatet bli då en söt/syrlig härlig saft som man kan pressa över kött, fisk eller grönsaker.
Till fyra portioner behöver du:
• 0,5 laxsida, utan ben men med skinn
• salt
• 0,5 msk fänkålsfrö
• 1 msk sesamfrön
• 1 msk farinsocker
• 1 msk dill, finskuren
• 1 citron
Strö på lite salt på laxen och låt den stå och dra i ca 2 timmar. Torka av.
Mixa samman fänkålsfrö, sesamfrö och farinsocker. Blanda i dill.
Gnid in kryddorna .
Gör i ordning och tänd grillen

När kolen blivit vita
Grilla laxen först på ovansidan så att den får en fin yta.
Vänd sedan och grilla klart med skinnsidan ner, med locket på tills innertemperaturen är 50–55°C.
Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen.
Pressa citronerna (från grillen) över laxen före servering och servera med Pommes frites och räkröra