Min receptsamling
Ugnstekt kycklingklubba
Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar
• 1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
• 2 1/2 msk soja
• 1 msk ketchup
• 1 tsk rosmarin
• 1 tsk oregano
• 1 msk rapsolja
• 1/2 tsk nymalen svartpeppar
• 1 vitlöksklyfta
• 3 msk smör
• 1 dl vatten
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen.
Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar (Stektermometer 82°C intill benet för kycklingklubba). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.
Häll i mer vatten om det skulle behövas.