Min receptsamling
Renskav
Ljuvligt god renskav med lök, svamp och grädde. Svartvinbärsgelé ger djup åt smaken i grytan. Se till att koka grytan varsamt
Till 4 port. behöver du:
500 g Renkött
2 st Gul lök
150 g Kantareller Konserv
3 dl Vispgrädde
1 msk Enbär
1 msk Mat & Bak Smör
1 tsk Salt Fint
0.5 tsk Svartpeppar
2 msk Gelé Svartvinbär
250 g Potatis
Skär det halvtinade renköttet i tunna skivor
Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet.
Lägg i löken och svampen, salta, peppra och fortsätta att steka en stund.
Tillsätt enbär, gelé, grädde .
Låt småputtra ca 10 minuter.
Strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, lite extra gelé vid sidan om.