Min receptsamling
Potatiskaka med falukorv
Använd gärna mjölig potatis, så får du en kompakt och god kaka. I stället för korv kan du även lägga t.ex. baconskivor eller kassler över.
Till 4 port. behöver du:
• 1 kg potatis
• vitlökssalt
• peppar
• muskot, riven
• 200 g herrgårdsost
• 3-4 dl grädde (eller gräddmjölk)
• 4-500 g falukorv
Sätt ugnen på 225°. Smöra en stor ugnsfast form. Råskala potatisen och skiva den mycket tunt på rivjärnet eller med en vass kniv.

Grovriv osten
Varva potatis och ost och krydda med vitlökssalt, peppar och muskot mellan varven. Var försiktig med muskoten, som lätt slår igenom. Spara en knapp deciliter av grädden.
Grädda potatiskakan nästan färdig 30-35 min.
Tag ut formen och lägg över korvskivorna. Slå det sista av grädden över och grädda ytterligare 10 min så att korven får färg och osten smälter.