
Kycklingbröstfilé med DragonsåsEn perfekt rätt att laga när du känner dig lite lat i vårsolen men ändå vill äta något som är både festligt och gott.
Till 2 portioner behöver du: (Dubbla för 4)
• 2 st kycklingfilé
• Smör
• Matolja
• 2 st kycklingfilé
• Smör
• Matolja

Skölj och rensa kycklingfiléerna
Salta, peppra och, bryn dom i en stekpanna med smör och olja. Ca: 2 minuter på varje sida
Salta, peppra och, bryn dom i en stekpanna med smör och olja. Ca: 2 minuter på varje sida

Stek färdigt i ugnen på 100°C till innertemperatur 75°C.
Ca: 40 minuter
Ca: 40 minuter
Till såsen behöver du (4 port):
• 50 gram smör
• 2 msk vetemjöl
• 1 dl mjölk
• 2 dl grädde
• 1 dl crème fraiche (eller mer grädde)
• 2 msk citronsaft
• ½ dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
• ½ dl hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
• Salt och vitpeppar
• 50 gram smör
• 2 msk vetemjöl
• 1 dl mjölk
• 2 dl grädde
• 1 dl crème fraiche (eller mer grädde)
• 2 msk citronsaft
• ½ dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
• ½ dl hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
• Salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet.
Tillsätt mjölken under vispning och sedan grädden.
Koka under omrörning då och då i 5 minuter.
Tillsätt mjölken under vispning och sedan grädden.
Koka under omrörning då och då i 5 minuter.

Hacka under tiden dragon samt persilja.(Om du inte använder torkad)
Tillsätt crème fraiche, citronjuice, dragon och persilja och koka ihop under omrörning.
Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
Smaka av med några krm salt och vitpeppar.
Tillsätt crème fraiche, citronjuice, dragon och persilja och koka ihop under omrörning.
Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
Smaka av med några krm salt och vitpeppar.
Mixa ev. dragonsåsen med en stavmixer innan servering!
Servera kycklingen och såsen med Pommes Frittes, Klyftpotatis eller Ris och en fräch sallad
Servera kycklingen och såsen med Pommes Frittes, Klyftpotatis eller Ris och en fräch sallad