![](../../images/mat/brod/chapati_2.jpg)
ChapatiChapati är traditionella indiska bröd som steks i olja och serveras till maten. Vetemjöl, salt, olja och vatten är allt du behöver för att göra egna chapatibröd.
Till 4 bröd använder jag:
• 2,5 dl vetemjöl
• 0,5 tsk salt
• 1 tsk olja
• ca 1 dl ljummet vatten
• olja till stekning
• 2,5 dl vetemjöl
• 0,5 tsk salt
• 1 tsk olja
• ca 1 dl ljummet vatten
• olja till stekning
![](../../images/mat/brod/chapati_3.jpg)
Blanda alla ingredienser i en skål
(Blanda gärna i vitlök och koriander för mera smak)
(Blanda gärna i vitlök och koriander för mera smak)
![](../../images/mat/brod/chapati_4.jpg)
Blanda ihop och forma till en deg
![](../../images/mat/brod/chapati_5.jpg)
Dela degen i 4 delar (för 4 bröd).
![](../../images/mat/brod/chapati_6.jpg)
Kavla ut till tunna runda bröd på mjölad bänk.
![](../../images/mat/brod/chapati_7.jpg)
Stek dem 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna. Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.
.