
KoftasIndiska köttbullar - koftas
Servera med ris
Servera med ris
till 4 portioner behöver du:
Färsbollar
• 500 g Lammfärs
• ½ dl Ströbröd
• 1 msk Lökpulver
• 1 msk Sambal oelek
• 2 tsk Garam masala
• ½ tsk Spiskummin
• 1 tsk Paprikapulver
• 1 tsk Salt
Sås
• 4 Tomater
• 2 Bananschalottenlökar
• 2 Vitlöksklyftor
• ½ dl Smör- & rapsolja
• 1 tsk Malen gurkmeja
• 1 tsk Chili flakes
• 2 Lagerblad
• 1 Kanelstång
• 1 tsk Salt
• 1 dlVatten
• 2½ dl grädde
Färsbollar
• 500 g Lammfärs
• ½ dl Ströbröd
• 1 msk Lökpulver
• 1 msk Sambal oelek
• 2 tsk Garam masala
• ½ tsk Spiskummin
• 1 tsk Paprikapulver
• 1 tsk Salt
Sås
• 4 Tomater
• 2 Bananschalottenlökar
• 2 Vitlöksklyftor
• ½ dl Smör- & rapsolja
• 1 tsk Malen gurkmeja
• 1 tsk Chili flakes
• 2 Lagerblad
• 1 Kanelstång
• 1 tsk Salt
• 1 dlVatten
• 2½ dl grädde

Blanda färsen med övriga ingredienser

Rulla 16 bollar av färsen

Tag ur kärnorna och tärna tomaterna. Hacka lök och vitlök

Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min.

Tillsätt övriga sås-ingredienser och sjud 8-10 min.

Lägg ner färsbollarna i såsen och sjud 12-15 min, tills de är genomkokta.

Servera med ris