RäkcheesecakeImponera med en festlig cheesecake med lax och räkor! Den här är lätt att förbereda och mycket god!
Till 6 personer behöver du:
• 250 gram Kavring (eller annat mörkare bröd)
• 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
• 100 gram smält smör
• 400 gram räkor
• 5st gelatinblad
• 2- 3 msk finhackad färsk dill
• 400 gram philadelphiaost
• 1–2 msk nypressad citronsaft
• 3 dl creme fraiche 34 %
• 1 rödlök finhackad
• Salt & peppar
• 250 gram Kavring (eller annat mörkare bröd)
• 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
• 100 gram smält smör
• 400 gram räkor
• 5st gelatinblad
• 2- 3 msk finhackad färsk dill
• 400 gram philadelphiaost
• 1–2 msk nypressad citronsaft
• 3 dl creme fraiche 34 %
• 1 rödlök finhackad
• Salt & peppar
Mixa brödet i mixer (det funkar lika bra med stavmixer)
Smält smöret i en kastrull
Blanda smöret och brödsmulorna.
Rör tills det blir lite degigt
Rör tills det blir lite degigt
Fördela ut i en springform med avtagbara kanter (ca: 24 cm)
Platta till och ställ kallt.
Platta till och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop crème fraiche och philadelphiaost.
Under tiden rör du ihop crème fraiche och philadelphiaost.
Finhacka löken (en halv om det är en större lök) och hacka räkorna.
Rör ner hacket i creme fraiche smeten, och blanda sedan ner finhackad dill, citron och romen.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner hacket i creme fraiche smeten, och blanda sedan ner finhackad dill, citron och romen.
Smaka av med salt och peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme – tills alla har smält samman.
Rör ned gelatinet i smeten och rör om tills de är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten. Jämna ut och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering tag fram den, tag bort springformen och lägg upp den på ett fat
Dekorera den med till exempel räkor, ägg, rom och dill .