Min far
 Elis Bäckman
Född:
1911-09-20  i Garsås Mora församling i Kopparbergs län
Död:
1971-02-24  i Sköns församling i Västernorrlands län

Min far Elis Bäckman föddes i Garsås. Han hade då två halvsyskon Maria och Erik. På gården fanns förutom hans föräldrar även hans farfar Käldris Lars Andersson. När han var två år gammal fick han även en lillebror Nils.
Alla barnen blev kvar och arbetade på gården, men både Elis och Nisse kom senare att bli anställda av SJ som banarbetare. Då Elis var 21 år avled hans farfar av slaganfall 86 år gammal. Elis gifte sig gifte sig elva år senare med Ingeborg Berg som var född i Sundsvall och paret bosatte sig här i Garsås. Ingeborg hade en son från ett tidigare äktenskap med sig till äktenskapet.

Paret fick sedan två barn tillsammans medan dom var kvar i Garsås. 1954 flyttade hela familjen till Skönsberg i Västernorrland. Familjen bodde på Skönsbergsvägen 74 (numera Bruksgatan) hos svärmor/mor Anna Engström som nu hade blivit gammal och sjuklig och behövde hjälp och vård i hemmet. Elis fick i arbete i Skön/Sundsvall som byggnadsnickare.
Paret köpte en tomt i Byn och där byggde dom ett eget hus som stod färdigt för inflyttning strax efter att Anna Engström avlidit 1956 Här kom paret att bo i femton år.


Elis avled den 24 feb 1971 av en Hjärtinfarkt då han var på jobbet och utförde renoveringsarbeten på stiftsgården i Söråker. Han fick inte fylla 60 år