En syster till min morfars mor
 Anna Nilsdotter
  Föddes i Gräsmark i Värmlands län
  och levde under tiden 1840 - ?

Anna föddes den 24 mars 1840 då föräldrarna Nils och Malin bodde i ett torp Grinnemo. Hon hade då hon föddes två äldre systrar och när hon var två år fick hon en lillasyster. Familjen flyttade sedan från Grinnemo till Rintetorp och sedan därifrån till Smestorpet i Långnäs.
1847 var det dags för en till flicka i familjen då Stina kom till världen

Då Anna blivit 19 år 1859 lämnade hon Smestorpet för att tjäna piga på Bocketorp i Långnäs. Efter ett år flyttade hon till en annan tjänst på Kråketorp i Ulfsby Utskog och därifrån vidare till Popetorp i Granbäck 1861 där hon sedan blir kvar i sex år.
28 juni 1867 föder hon en dotter som får heta Maria och på hösten i oktober samma år flyttar hon hem till föräldrarna som nu bor i en backstuga på Rytorp i Ulfsby Utskog

Efter sex år här får hon en son 1873 och hon stannar kvar i backstugan med sina barn och föräldrar. När hennes dotter Maria blivit 15 år så flyttar hon till Grinnemo 1882. Nio år senare så lämnar Anna och hennes son backstugan och föräldrarna. Hon flyttar själv till Långtjärn och hennes 8-årige son kommer till en gård i Långnäs och ett år senare emigrerar han till Nordamerika.

Saknar uppgifter från gräsmark efter 1892